GITÁRFELVÉTEL

Elektromos gitár

Egyre elterjedtebb a különböző hardveres vagy a szoftveres gitár erősítő szimulációk használata. Természetesen megvannak az előnyeik, azonban stúdió körülmények között nem véletlen a mai napig a legtöbb gitáros a hagyományos erősítők mellett teszi le a voksát. Hogy miért is, amikor sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnik a szimuláció? A különbség főleg a hangok rétegezésénél, úgymond layer-ezésénél szembetűnő. Egy sáv magában akár egy szoftveres  szimuláción is megszólalhat jól, azonban ha összegződik 10-15 sáv, előjöhetnek olyan nem kívánt jellemzők, amelyek káros hatással lehetnek a hangzásra. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen kizárjuk a szimulációk lehetőségét, csupán általánosan jobb eredmény érhető el a hagyományos erősítőkkel. Az gitár ládát általában több mikrofonnal rögzítjük, lehetőleg minél közelebb kerülve a végeredményben kívánt hangzáshoz. A különböző mikrofonok és kombinációik lefednek bármilyen stílusú hangzást a jazztől a metálig.

Lehetőség van az otthon felvett gitár vonaljelet elhozni vagy elküldeni a stúdióba, és felvenni élő erősítőn keresztül (reamp). Erre a célra igénybe vehető nálunk egy Peavey 6505+ erősítő fej és egy Orange PPC412 láda.

Akusztikus gitár

A feljátszó helyiség közeli, természetes, részletgazdag hangzást biztosít az akusztikus gitárnak, amelyet a dalhoz illően rögzítünk különböző mikrofonokkal és kombinációikkal.

Basszusgitár

Sok esetben kiváló eredményt érhetünk el egyszerű vonal jelből, azonban ha ez nem elég, kombinálható élő erősítővel. Az erősítő mikrofonozása szintén dalfüggő, más beállítást igényel minden zenei stílus.

Árakért érdeklődj elérhetőségeinken!

kapcsolat

Felmerülő kérdéseiddel keress bennünket bátran és bizalommal!

stúdió

8600 Siófok, Bajcsy Zs. u. 222.

Telefon

+36-30/919-0896

OS Recording Studio © 2020 Minden Jog Fenntartva
fotók: Helényi Tamás